lauantai 18. lokakuuta 2014

Suomalainen yhteiskunta ja EU, miten voin vaikuttaa?

Suomalainen yhteiskunta perustuu demokratiaan eli kansan ääneen. Jokaisella 18-vuotta täyttäneellä on oikeus (ja velvollisuus) äänestää kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa, europarlamenttivaaleissa, presidentinvaaleissa sekä seurakuntavaaleissa. Em. vaaleissa pääsee päättämään, kuka hoitaa meidän valtion asioita ja millä tasolla. Etuoikeushan tuo on ja varsinki nuoret aattelee ettei tää vaikuta mun elämää jos mä en äänestä. Ja sit ne mussuttaa et hallitus ja asiat on perseellään. Mitäs et äänestäny.
        Yks tapa vaikuttaa on just äänestäminen. Toinen on et vaikka kerätä netissä adressi ja viedä se eduskunnan eteen. Siihen tarvii tarpeeks paljon äänii tietyn aikarajan puitteissa ja se saattaa oikeesti muuttaa jotain. Moni ajattelee ittensä sillee "yks miljoonasta". Totta kai mut jos miettii sitä koko koneistoo mikä tätä maata pyörittää. Se ykski mutteri voi merkata paljon.



Jos mä en olis tyytyväinen tähän koulutuksee, ottaisin varmaan ekana selvää siitä, mikä on opetussuunnitelma täl alalla. Ettisin omasta mielestä virheelliset kohdat ja alottaisin puhuu oman näkemyksen puolesta. Perustaisin varmaan jonkun nettiryhmän johon voisin ajaa mun asiaa. Levittää mun mielipidettä ja kerätä mahollisimman paljon samoin ajattelevia. Keräisin adressin ja veisin sen eduskuntaa jossa ne sais sit purkaa sen ja kattoo et toimisko se tällee paremmin. Jos siitä paisuis isoki juttu, ottaisin kans selvää, mitä asioita mä ton lisäks haluisin ajaa. Täs tapauksessa se liittyis aika paljolti sosiaali-ja terveysalaa, sen työntekijöihin, asiakkaisiin sekä julkisten palveluiden parantimseen. Ryhtyisin varmaan kunnallispolitiikan ehdokkaaks. Voisin veikkaa et mitä korkeemmalle saa jalan oven välii, sen konkreettisemmin sut otetaa tosissaa. Ja sitä kautta pääsee myös vaikuttaa omiin juttuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti